(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Ovocný koláč pro začínající hospodyňky
Potřebné ingredience
polohrubá mouka, cukr krupice, Hera, prášek do pečiva, mléko, vanilkový cukr, ovoce a někdy skořice, pečící papír
Postup přípravy
3dcl hrnek polohrubé mouky smícháme s hrnkem cukru krupice, nakrájíme půlku Hery nebo jiného tuku a uděláme droběnku ( žmolenku ). Třetinu žmolenky dáme na stranu a do zbytku přidáme hrnek polohrubé mouky, prášek do pečiva a hrnek mléka. Řádně promícháme až vznikne řidší těsto, které rozetřeme na pekáč vyložený pečícím papírem. Pak vezmeme asi 1kg očištěného ovoce a naklademe jej rovnoměrně na těsto. Poté vezmeme posypku a lehce jí pokryjeme ovoce. Pokud dáváme jablka, můžeme na droběnku ještě dát mletou skořici a pak vanilkový cukr, u jiného ovoce posypeme navrch již jen vanilkovým cukrem. Dáme péci na asi 160°C doprostřed trouby na asi 30 - 35 minut. Pozor, někdy může být koláč upečen dřív. Pokud Vám trouba peče víc zezadu, po 15 minutách plech otočíme. Koláč můžeme cukrovat moučkovým cukrem. Koláč je lehce stravitelný, voňavý, rychle se připraví a vypadá velice pěkně. Na koláč můžeme spotřebovat i mražené ovoce, těsto není citlivé, jen se nesmí předem rozmrazovat.
Po oddělení 1/3 žmolenky přidáme mouku, prášek do pečiva a mléko.
Těsto rozetřeme na pekáč a poklademe ovocem.
Ovoce posypeme droběnkou, jablka skořicí ( můžeme hodně ) a vanilkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé